Učitelji

Hej, hoj vsi!
Kako smo danes?
Jaz se počutim odlično, saj sem na morju in je ves čas lepo vreme. Danes bom govorila  o učiteljih, saj vem, da ima lahko veliko učencev konflikte oziroma prepire z njimi.
Vse do petega razreda ima vsak le tri različne učitelje. Prva je razredničarka, ki uči večino predmetov, nato pa je tukaj še učiteljica prvega tujega jezika in učiteljica izbirnega predmeta. Ker je podobna rutina že vsem znana od prvega razreda  se ni  tako težko privaditi, kajne?
Nato pa kar naenkrat pride šesti razred… panika!!! Kaj če kateremu učitelju ne bom všeč? Kaj če me bo kateri učitelj imel na piki? Mislim da je bila vsaj kakšno takšno vprašanje v vaših glavah, ko ste šli v šesti razred. Pa ni treba, da je bilo tako.
Učitelj te ne bo imel kar tako na piki, če ne bo imel posebnega razloga za to. Ne bo te imel.
Najbolje je, da ko dobiš novega učitelja ali učiteljico pridno sodeluješ pri pouku in poslušaš. Če te učitelj slučajno kaj vpraša probaj odgovoriti pravilno, saj si te bo tako zapomnil. Pod nobenim pogojem nikoli ne ugovarjaj učiteljem, saj jim boš dal dober razlog, da te ne bodo imeli najraje. Zelo pomembno je, da redno opravljaš domačo nalogo, saj bo tako učitelj prepoznal tvojo delavnost. Nič ne škodi, če kdaj pa kdaj odpreš zvezke in si kaj prebereš snov, saj boš tako lahko še bolj sodeloval pri urah in tudi tvoje ocene bodo lepe. Pomembno je tudi, da če kje vidiš učitelja, da ga pozdraviš, saj se tebi to lahko zdi majhno star, on pa si jo bo zapomnil.
Če boš opravil vse to ne vidim razloga, zakaj se z učiteljem ne bi razumela in ne bi imela dobrega odnosa. 
če imaš kakšno vprašanje ali dobro temo za članek,  ki te zanima mi napiši na gmail ali v komentar.
Reševalka sveta

Komentarji

  1. Hej! Hvala za upoštevanje moje želje!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni zakaj. Če še imaš kakšno željo jo napiši in jo bom morda upoštevala.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sošolke

Sošolci